Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 58 οι αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Λας Βέγκας

ΗΠΑ: Στους 58 οι αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Λας Βέγκας
Σε 515 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών
Στους 58  έφθασε οι αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Λας Βέγκας, ενώ 515 είναι οι τραυματίες
Ο απολογισμός στην επίθεση που συγκλόνισε το Λας Βέγκας την Κυριακή το βράδυ τοπική ώρα ανήλθε σε τουλάχιστον 58 νεκρούς και 515 τραυματίες, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
"Όσο περνά η ώρα, τόσο αυξάνεται ο απολογισμός" των θυμάτων, είπε ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο ενώπιον του Τύπου.
Από την πλευρά του ένας πράκτορας του FBI που συμμετείχε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επισήμανε ότι "σε αυτό το στάδιο" δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του δράστη Στίβεν Πάντοκ και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, λίγο αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναλάμβαναν την ευθύνη για το μακελειό.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.
«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.
«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης