Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rheinische Post: Στο FDP το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας - Διαψεύδουν οι Φιλελεύθεροι

Rheinische Post: Στο FDP το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας - Διαψεύδουν οι Φιλελεύθεροι
Tο έγγραφο αναφέρει ότι το FDP και οι Πράσινοι, δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι της καγκελαρίου Merkel, έχουν «μοιράσει» ήδη τα υπουργεία
Στους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP «κλείδωσε» το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
Ειδικότερα, το έγγραφο αναφέρει ότι το FDP και οι Πράσινοι, δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι της καγκελαρίου Merkel, έχουν «μοιράσει» ήδη τα υπουργεία.
Το FDP και οι Πράσινοι προχώρησαν στη διάψευση του δημοσιεύματος.
Ωστόσο η πιθανότερη εξέλιξη είναι το υπουργείο Οικονομικών να καταλήξει στους φιλελεύθερους.
Το FDP έχει τηρήσει προεκλογικά πολύ σκληρή θέση έναντι της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ακόμη και το προσωρινό Grexit.
Επίσης τάσσεται κατά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ την επομένη των εκλογών ο ηγέτης του FDP και πιθανός διάδοχος του Schaeuble, Christian Lindner δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι συνδεδεμένο με το ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το FDP θα εξασφαλίσει τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και ένα νέο υπερ-υπουργείο Τεχνολογίας, Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής.
Οι Πράσινοι θα αναλάβουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Αναπτυξιακής Βοήθειας και το νέο υπερ-υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας του Καταναλωτή.
την Ελλάδα.
Σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 24 Οκτωβρίου.
Επίσης οι ηγέτες των CDU και CSU θα συναντηθούν στις 8 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη στάση τους στις συνομιλίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης «Τζαμάικα».





Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης