Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρακινό Κουρδιστάν: Διακόπτονται την Παρασκευή όλες οι διεθνείς πτήσεις

Ιρακινό Κουρδιστάν: Διακόπτονται την Παρασκευή όλες οι διεθνείς πτήσεις
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία με την οποία συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την Νοτιοανατολική Τουρκία
Οι διεθνείς πτήσεις προς και από την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν αναστέλλονται από τις 6.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μετά την απόφαση της Βαγδάτης να επιβάλει αντίποινα για το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ, κατά το οποίο εννέα στους δέκα Κούρδους τάχτηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας.
Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρίες ανέστειλαν τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια, ενώ η Lufthansa και η Austrian είναι οι μοναδικοί αερομεταφορείς που έχουν κρατήσει τουλάχιστον μία προγραμματισμένη πτήση.
Η κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία παραμένει τεταμένη ενώ με γοργούς ρυθμούς εργαζόμενοι τουρκικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Ερμπίλ και τα περίχωρα εγκαταλείπουν την περιοχή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία με την οποία συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και εντός του βόρειου Ιράκ.
Πάντως ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η στρατιωτική λύση θα είναι η τρίτη και τελευταία επιλογή.
Είμαστε σύμφωνοι για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Άγκυρα.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και η ευρείας κλίμακας άσκηση που πραγματοποιείται από την 18η του Σεπτέμβρη σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κλειστή πλέον συνοριακή πύλη Habur, με την συμμετοχή και Ιρακινών στρατιωτών.
Τα κουρδικά αεροδρόμια διαχειρίζονται το 40 με 50% της συνολικής διεθνούς κυκλοφορίας του Ιράν. Τα Ηνωμένα Έθνη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφερθεί να μεσολαβήσουν ανάμεσα στο Κουρδιστάν και στη Βαγδάτη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης