Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν έτοιμο να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ

tags :
Το Ιράν έτοιμο να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ
Η συμφωνία υποστηρίζεται από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις που διαπραγματεύθηκαν με το Ιράν και η κατάργησή της θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με έξι μεγάλες δυνάμεις, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αποσυρθούν, όπως δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών στο al Jazeera στην Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump χαρακτήρισε τη συμφωνία του 2015 «αμηχανία».
Η συμφωνία υποστηρίζεται από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις που διαπραγματεύθηκαν με το Ιράν και η κατάργησή της θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
"Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία, το Ιράν έχει την επιλογή της απόσυρσης και άλλων επιλογών", γράφει το al Jazeera TV στην σελίδα του Twitter, αναφέροντας τον Mohammad Javad Zarif.
"Η Ουάσινγκτον θα είναι σε καλύτερη θέση εάν παραμείνει δεσμευμένη στη συμφωνία", ανέφερε ο κ. Zarif.
Ο Trump εξετάζει εάν η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ περιμένει την προθεσμία στα μέσα Οκτωβρίου 2017, για να δει αν το Ιράν συμμορφώνεται με αυτήν.
Αν ο Trump, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως "τη χειρότερη συμφωνία που έχει ποτέ διαπραγματευτεί", δεν το επιβεβαιώσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017, το Κογκρέσο έχει προθεσμία 60 ημερών για να αποφασίσει εάν θα επιβάλει εκ νέου κυρώσεις που αναστέλλονται βάσει της συμφωνίας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης