Διεθνή

Yıldırım (πρωθυπουργός):Η Τουρκία ενδέχεται να γίνει ακόμη σκληρότερη με το Ιρακινό Κουρδιστάν

Yıldırım (πρωθυπουργός):Η Τουρκία ενδέχεται να γίνει ακόμη σκληρότερη με το Ιρακινό Κουρδιστάν
«H Τουρκία είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της στο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να δώσει την πιο σκληρή απάντηση αν υπάρξει απειλή για την εθνική ασφάλεια στα σύνορά της, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη της επιλογή μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ.
Μιλώντας στην επαρχία Τσορούμ της κεντρικής Τουρκίας, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του δημοψηφίσματος με την ελάχιστη ζημία.
Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε εξάλλου ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της στο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ και ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν σύντομα.
Ο κ. Μποζντάγ, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT ότι η εκπαίδευση των Ιρακινών Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχει τερματιστεί και ότι και άλλα βήματα θα ακολουθήσουν ως συνέπεια του δημοψηφίσματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης