Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Άγκυρα ο Πούτιν με Ερντογάν για Κουρδικό και S- 400

tags :
Στην Άγκυρα ο Πούτιν με Ερντογάν για Κουρδικό και S- 400
Ο Ερντογάν είναι επίσης πιθανό να επικεντρωθεί στους Ιρακινούς Κούρδους
Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, η οποία επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο tass.com, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Tayyip Erdogan.
Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση των δύο ηγετών κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, οπότε Άγκυρα και Μόσχα αναθέρμαναν τις σχέσεις τους, που είχαν οδηγηθεί στο ναδίρ μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικό στον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τον Νοέμβριο 2015.
Η συνάντηση αποτελεί ένδειξη των στενότερων δεσμών μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν. Η επιθυμία της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 έχει εξοργίσει τα μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, επειδή δεν είναι συμβατός με την υπόλοιπη στρατιωτική συμμαχία.
Ο Ερντογάν είναι επίσης πιθανό να επικεντρωθεί στους Ιρακινούς Κούρδους, οι οποίοι ψήφισαν συντριπτικά αυτή την εβδομάδα υπέρ της ανεξαρτησίας, σε αντίθεση με τους γείτονές τους, καθώς και με την κυβέρνηση της Βαγδάτης. Η Τουρκία δήλωσε ότι θεωρεί την κίνηση ως άμεση απειλή για την εθνική της ασφάλεια.
«Για την Τουρκία, το κουρδικό ζήτημα είναι πολύ πιο σημαντικό από ό, τι για τη Ρωσία, οπότε ο Ερντογάν πιθανότατα θα επικεντρωθεί περισσότερο στο κουρδικό πρόβλημα», ανέφερε η Irina Suponina, ειδικός στις στρατηγικές μελέτες της Ρωσίας και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο Πούτιν πιθανότατα θα ενδιαφέρεται περισσότερο για τη Συρία και τις ζώνες απαλλαγής, καθώς και για την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης