Διεθνή

Bild: Ο Σόιμπλε εγκαταλείπει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ και δέχεται να γίνει πρόεδρος της Βουλής

Bild: Ο Σόιμπλε εγκαταλείπει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ και δέχεται να γίνει πρόεδρος της Βουλής
Σύμφωνα με την «Bild», η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον βετεράνο υπουργό να αναλάβει την προεδρία του σώματος
Την πρόθεσή του να αποδεχτεί τη θέση του Προέδρου της Βουλής στη Γερμανία και να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Bild.
Η υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ αναμένεται να προταθεί εντός της ημέρας από τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους.
Σύμφωνα με την «Bild», η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον βετεράνο υπουργό να αναλάβει την προεδρία του σώματος.
Ενδεχόμενη τοποθέτηση Σόιμπλε στην προεδρία της Μπούντεσταγκ λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένη την είσοδο, για πρώτη φορά, του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στη Βουλή.
Ο 75χρονος Σόιμπλε είναι μία από τις πλέον βαρυσήμαντες προσωπικότητες στην γερμανική πολιτική σκηνή και έχει την μακροβιότερη θητεία στο κοινοβούλιο.
Τυχόν απομάκρυνση Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διευκολύνει επίσης τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς πρόκειται για χαρτοφυλάκιο που επιθυμεί ένας από τους δύο δυνητικούς εταίρους της κ. Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Κρίστιαν Λίντερ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης