Διεθνή

Ron Paul Institute: Πώς μπορεί να δοθεί τέλος στην κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας

Ron Paul Institute: Πώς μπορεί να δοθεί τέλος στην κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας
Τι προτείνει ο Ron Paul,  πρώην μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, για να δοθεί οριστική λύση
Μία διαφορετική προσέγγιση των μέσων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας που έχει θέσε σε συναγερμό την υφήλιο το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζει ο Ron Paul, πρώην μέλος της αμερικανική Βουλής των Αντιπροσώπων.
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ron Paul Institute, το οποίο έχει δημιουργήσει, εκφράζει τη διαφωνία του με την πολιτική του Donald Trump και καλεί τις «ήμερες φωνές στην Ουάσιγκτον» να αρχίσουν προσπάθειες για μία ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

Στο άρθρο του αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Ο κατήφορος της «κρίσης» ΗΠΑ – Β. Κορέας στο επίπεδο των παιδιών του δημοτικού που τσακώνονται στην αυλή του σχολίου θα μείνει στη μνήμη ως ένα από τα πιο αλλόκοτα, επικίνδυνα και ατιμωτικά κεφάλαια στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Trump, ο οποίος κρατά στα χέρια του τη ζωή εκατ. Κορεατών και Αμερικανών, αποφάσισε να αποκαλέσει τον δικτάτορα της Β. Κορέας ως «ένα άνθρωπο-ρουκέτα σε αποστολή αυτοκτονίας».
Γιατί;
Για να τον οδηγήσει στην εκτόξευση μίας νέας σειράς προβοκατόρικων κινήσεων προκειμένου να προκαλέσει την αντίδραση της Αμερικής;
Ίσως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει υπομονή να περιμένει ούτε αυτό.
Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη περιοχή και το μεγαλύτερο μέρος του Κογκρέσου είτε μένει σιωπηλό ή ακόμη και πανηγυρίζει γι’ αυτόν τον καυγά που έχει ξεκινήσει.
Τώρα η Β. Κορέα απειλεί να εκτοξεύσει βόμβες υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και οι ΗΠΑ απειλούν ότι «θα καταστρέψουμε ολοσχερώς» τη χώρα.
Μας είπαν ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong-Un είναι «ένας τρελός».
Τα ίδια έλεγαν για τον Saddam, τον Gaddafi, τον Assad.
Δεν είναι ανάγκη να είμαστε οπαδοί της Β. Κορέας ώστε να αντιμετωπίσουμε με σκεπτικισμό τον πόλεμο προπαγάνδας που ακολουθούν τα μεγάλα ΜΜΕ προς όφελος των νέο-συντηρητικών αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας.
Που βρίσκονται άραγε οι λογικές φωνές της Ουάσιγκτον;
Το χειρότερο είναι ότι λίγοι γνωρίζουν τα ιστορικά γεγονότα αυτής της σύγκρουσης.
Οι ΗΠΑ έχουν πολύ υψηλότερες αμυντικές δαπάνες από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και διαθέτουν χιλιάδες πυρηνικά όπλα που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο ανά πάσα στιγμή.
Πριν από σχεδόν 70 χρόνια υπήρξε στρατιωτική επέμβαση, με ηγέτη τις ΗΠΑ, ενάντια στην Κορέα, που οδήγησε σε μαζική καταστροφή και στον θάνατο σχεδόν του 30% του πληθυσμού της Β. Κορέας.
Αυτός ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Γιατί δεν υπογράφηκε συνθήκη ειρήνης;
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae-in, πρότεινε να υπάρξουν άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα προκειμένου να υπογραφεί ειρηνευτική συνθήκη.
Όμως οι ΗΠΑ είναι ενάντια σε μία τέτοια διμερή προσέγγιση.
Μάλιστα οι ΗΠΑ ειρωνεύτηκαν τη λογική προσφορά Ρώσων και Κινέζων, την οποία υποστήριξαν οι Βορειοκορεάτες, για ένα «διπλό πάγωμα».
Βάσει αυτής της πρότασης η Β. Κορέα θα σταματούσε να εκτοξεύει πυραύλους εάν οι ΗΠΑ και η Ν. Κορέα σταματούσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις που γίνονται προκειμένου να πέσει το καθεστώς της Β. Κορέας.
Που είναι, λοιπόν, οι πιο ψύχραιμοι;
Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί στη Ν. Κορέα, η οποία, άλλωστε, θα είναι αυτή που υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή εάν ξεσπάσει πόλεμος.
Αν και η Nikki Halley, η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, πρότεινε νέες κυρώσεις ενάντια στη Β. Κορέα, που θα οδηγούσαν σε σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της χώρας, η Νότιος Κορέα ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας κάτι απίστευτο: την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους οκτώ εκατ. δολαρίων για έγκυες και μωρά που ζουν στη Β. Κορέα.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έγιναν έξαλλοι με αυτήν την ανακοίνωση, αλλά πώς αλλιώς να ενδυθεί κάποιος τον μανδύα του «ανθρωπιστή», όταν επιβάλει κυρώσεις σε πολίτες που πεινούν και μάλιστα μέχρι αυτοί να ρίξουν την κυβέρνησή τους;
Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτή η κρίση που διαρκεί επτά δεκαετίες:

- απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χερσόνησο της Κορέας,
- ενθάρρυνση απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας και
- πρόταση αυτές οι διαπραγματεύσεις να εποπτεύονται από διεθνή αντιπροσωπεία Ρώσων και Κινέζων.

Οι προσβολές σχολιαρόπαιδων μεταξύ Trump και Kim Jon-Un δεν είναι κάτι αστείο.
Στην ουσία είναι προσβολές εναντίον όλων μας».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης