Διεθνή

Το μήνυμα της Ν. Κορέας προς την Πιονγιάνγκ

Το μήνυμα της Ν. Κορέας προς την Πιονγιάνγκ
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απάντησε στις δηλώσεις της Πιονγιάνγκ για «κύρηξη πολέμου» από πλευράς ΗΠΑ
Σαφές μήνυμα προς την Πιονγιάγνκ έστειλε σήμερα (26/9) η Νότια Κορέα, αναφορικά με τις εντάσεις που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι τόσο η ίδια όσο και οι ΗΠΑ εμμένουν στη θέση τους περί ειρηνική επίλυσης της κρίσης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τόσο η Σεούλ όσο και η Ουάσινγκτον «παραμένουν «δεσμευμένες στον κοινό τους στόχο για μία αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας με ειρηνικό τρόπο».
Τα σχόλια της Σεούλ έρχονται ως απάντηση στις ισχυρισμού του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong-ho, ότι οι ΗΠΑ κύρηξαν πόλεμο εναντίον της χώρας τους, μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κύρηξαν πόλεμο, από εδώ και πέρα, ακόμα και αν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν πετάνε στον εναέριο χώρο μας, δια διατηρούμε όλα τα δικαιώματα να αμυνθούμε, ακόμα και να τα καταρρίψουμε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Ri, ο οποίος καταλήγει λέγοντας «ας δούμε ποιος θα αντέξει περισσότερο».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, απέρριψε και αυτή με τη σειρά της τους ισχυρισμούς της Πιονγιάνγκ, χαρακτηρίζοντάς τους ως «παράλογους».
Σημειώνεται ότι αφορμή για το νέο επεισόδιο μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον στάθηκαν οι πτήσεις που πραγματοποίησαν το Σάββατο (23/9) αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας, στην πιο κοντινή απόσταση που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τον 21ο αιώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης