Διεθνή

Στα άκρα η κόντρα ΗΠΑ - Β. Κορέας - Η νέα απειλή της Πιόνγκγιανγκ

Στα άκρα η κόντρα ΗΠΑ - Β. Κορέας - Η νέα απειλή της Πιόνγκγιανγκ
«Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ειρηνική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απειλές, κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Έπειτα από την κόντρα Κιμ Γιονγκ Ουν-Ντόναλντ Τραμπ και τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει τον πόλεμο στη χώρα του και απείλησε ότι η Πιόνγκγιανγκ έχει δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, ακόμη και αν βρίσκονται εκτός του ενάεριου χώρου της.
Όπως είπε ο Ρι Γιονγκ Χο, «την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ υποστήριξε ότι η ηγεσία μας δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη και ως εκ τούτου κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου». 
«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη θα απαντηθεί τότε», σε μια απευθείας του αναφορά στο tweet του Τραμπ.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κατίνα Άνταμς, μιλώντας στο CNNi, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν κηρύξει πόλεμο στη Βόρεια Κορέα».
«Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ειρηνική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», πρόσθεσε.
Επίσης, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος να στέλνουν οι ΗΠΑ αεροσκάφη στον διεθνή εναέριο χώρο: «Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να εξαπολύσει πυρά σε αεροσκάφη ή σε πλοία άλλων κρατών σε διεθνή εναέριο χώρο ή στη θάλασσα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης