Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ερντογάν «μπλοκάρει» τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιρακινού Κουρδιστάν - Απειλεί με πόλεμο

O Ερντογάν «μπλοκάρει» τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιρακινού Κουρδιστάν - Απειλεί με πόλεμο
Τουρκία και Ιράν φοβούνται ότι μια ανεξαρτητοποίηση του Ιρακινού Κουρδιστάν
UPD - (16.55) - Με πόλεμο απείλησε ευθέως τον Μπαρζανί σε ομιλία που έκανε λίγο πριν στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε” τόνισε ο Ερντογάν αφού είπε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα. “Δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας», υπογράμμισε και συνέχισε:
«Όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ από τον ISIS είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας».
Νωρίτερα:

Ειδικότερα, προχώρησε στον αποκλεισμό των εξαγωγών πετρελαίου διαμέσου Τουρκίας σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το Bloomberg.
"Τώρα να δούμε πώς θα εξάγει πετρέλαιο η περιφεριακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν", ανέφερε ο "Σουλτάνος".

Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του πετρελαίου, μετά από την τελευταία εξέλιξη, η οποία πιθανόν να αποτελέσει νέα εστία αναταραχών.

Νωρίτερα:
Απειλή προς την ηγεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν να μην προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση από το Ιράκ, καθώς έτσι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις εξαγωγές πετρελαίου της, οι οποίες γίνονται διά μέσου Τουρκίας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από το twitter.
Οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ ψηφίζουν από το πρωί σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί θα κηρύξει άμεσα ανεξάρτητο κράτος ή θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Βαγδάτη.
Τουρκία και Ιράν φοβούνται ότι μια ανεξαρτητοποίηση του Ιρακινού Κουρδιστάν, σε συνδυασμό με την αυτονομία που έχουν κατακτήσει ντε φάκτο οι Κούρδοι της Συρίας, θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου και για τις κατοικούμενες από Κούρδους τουρκικές και ιρανικές επαρχίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης