Διεθνή

Η απάντηση του Rouhani (Ιράν) στον Trump για τα πυρηνικά

Η απάντηση του Rouhani (Ιράν) στον Trump για τα πυρηνικά
«Θα είναι κρίμα αν η συμφωνία διαλυθεί από νέους αλήτες στη διεθνή πολιτική», επισήμανε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ντόναλντ Τραμπ
«Παραβιάζοντας διεθνείς συμφωνίες στις οποίες έχει δεσμευτεί, η νέα αμερικανική κυβέρνηση καταστρέφει την ίδια της την αξιοπιστία και υπονομεύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς την ίδια», τονίζει ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.
«Δεν έχουμε εξαπατήσει κανέναν, δεν έχουμε υπάρξει ανέντιμοι» στην εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωσε ο Ροχανί, σημειώνοντας όμως ότι η Τεχεράνη «θα απαντήσει με αποφασιστικότητα» σε οποιαδήποτε παραβίαση της.
«Θα είναι κρίμα αν η συμφωνία διαλυθεί από νέους αλήτες στη διεθνή πολιτική», επισήμανε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος, δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα πιθανά σενάρια στην περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη.
«Η πυρηνική συμφωνία λειτουργεί, παράγει, λειτουργεί», δήλωσε η Federica Mogherini, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ μετά από τη συνάντηση των χωρών που είναι υπεύθυνες για την πυρηνική συμφωνία του 2015. Με «μια πυρηνική απειλή που προέρχεται από ένα διαφορετικό μέρος της ο κόσμος, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αντέξει να καταργήσει μια συμφωνία που λειτουργεί και παραδίδει» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης