Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Δε θα συζητήσουμε πιθανή επέκταση της συμφωνίας κατά την αυριανή (22/9) συνάντηση

ΟΠΕΚ: Δε θα συζητήσουμε πιθανή επέκταση της συμφωνίας κατά την αυριανή (22/9) συνάντηση
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε ότι η συμμόρφωση των χωρών απέναντι στη συμφωνία έχει ξεπεράσει το 100%
Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν πρόκειται να εξεταστεί η πιθανότητα επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ κατά την αυριανή (22/9) συνάντηση του Οργανισμού, εξέφρασε σήμερα (21/9) ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam Abdulmohsen Al Marzooq, τονίζοντας ότι οι χώρες θα σταθούν περισσότερο στη μέχρι στιγμής πορεία της συμφωνίας.
Συγκεκριμένα, ο Al Mazrooq τόνισε ότι η συμφωνία προχωράει πολύ καλά μέχρι στιγμής, με το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών να ξεπερνάει πλέον το 100%, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κατά την παρούσα χρονική στιγμή, δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης ή εμβάθυνσης των περικοπών στην παραγωγή.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία, αναμένεται να συναντηθούν αύριο στη Βιέννη της Αυστρίας, ένα γεγονός που αναμένεται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργειακή αγορά.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, κύριο ζήτημα της συνάντησης θα είναι η διαδικασία παρακολούθησης της πορείας των εξαγωγών πετρελαίου, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποστεί σημαντικές πιέσεις, γεγονός που οφείλεται στην άνοδο των αποθεμάτων και της παραγωγής στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.
Εφόσον οι παραπάνω δηλώσεις επιβεβαιωθούν κατά την αυριανή συνάντηση, οι τιμές του μαύρου χρυσού ενδέχεται να υποχωρήσουν περαιτέρω.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης