Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Αβέβαιο το μέλλον του Σόιμπλε

CNBC: Αβέβαιο το μέλλον του Σόιμπλε
Tο αποτέλεσμα των εκλογών και οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης στη συνέχεια θα καθορίσουν το μέλλον του Schaeuble
Η συζήτηση για το μέλλον του Wolfgang Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές έχει φουντώσει καθώς το FDP φαίνεται ότι διεκδικεί τη θέση του.
Ειδικότερα, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες της Γερμανίας (FDP) -ο δυνητικός κυβερνητικός εταίρος με το CDU του Schaeuble- δήλωσαν ότι θα ήθελαν να είναι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών σε περίπτωση που συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση.
Παραδοσιακά, ένας μικρότερος εταίρος συνασπισμού στη Γερμανία επιλέγει ένα υπουργείο λιγότερο ή περισσότερο με δική του βούληση. Αυτό συνήθως ήταν το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αυτή η δουλειά έχει συνήθως μια πολύ μεγάλη δημοτικότητα και έτσι λέγεται ότι είναι καλό για το κόμμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, το FDP, το SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας) αλλά και οι Πράσινοι φαίνεται να έχουν αλλάξει το σκεπτικό τους, καθώς φαίνεται να συμφωνούν ότι ήταν λάθος που το υπουργείο Οικονομικών ήταν υπό την ηγεσία του CDU.
Στο πλαίσιο αυτό, το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (24/9/2017) αλλά και οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης στη συνέχεια θα καθορίσουν εάν ο δημοφιλής Wolfgang Schaeuble παραμείνει για ακόμα τέσσερα χρόνια.
Μια εναλλακτική που -σύμφωνα με το CNBC- έχει αρχίσει να συζητείται στο Βερολίνο είναι να οριστεί πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης