Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις της ιταλικής Enel στα φωτοβολταϊκά της Βραζιλίας

Επενδύσεις της ιταλικής Enel στα φωτοβολταϊκά της Βραζιλίας
«Η έναρξη των δραστηριοτήτων της Nova Olinda και της Ituverava είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την παρουσία μας στη Βραζιλία»
Στην αγορά της Νοτίου Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας απλώνεται η ιταλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Enel στον τομέα των ηλιακών φωτοβολταικών.
Το εργοστάσιο με το νέο ηλιακό πάρκο αποτελούν τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις της Νότιας Αμερικής που λειτουργούν σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας.
Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επένδυσε περίπου 300 εκατ. δολάρια για την κατασκευή της Nova Olinda, ενώ η ηλιακή εγκατάσταση της Ituverava απαιτούσε μια επένδυση ύψους 400 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα δύο αυτά ηλιακά πάρκα υποστηρίζονται από μια 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βραζιλίας.
«Η έναρξη των δραστηριοτήτων της Nova Olinda και της Ituverava είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την παρουσία μας στη Βραζιλία, καθώς επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στην φωτοβολταϊκή αγορά της χώρας, καθώς και τη δέσμευσή μας και την ικανότητά μας να υλοποιούμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα έργα που αναλαμβάνουμε» συμπλήρωσε η εταιρεία στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης