Διεθνή

Απειλούνται με «λουκέτο» ισπανικές εταιρείες στον κλάδο του άνθρακα

Απειλούνται με «λουκέτο» ισπανικές εταιρείες στον κλάδο του άνθρακα
Οι παραγωγοί τόνισαν ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον κρίσιμη για τις εταιρείες τη στιγμή που οι αρχές δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους για την περίοδο 2013-18
Αρκετές ισπανικές εταιρείες του κλάδου του άνθρακα ενδέχεται να απειληθούν με «λουκέτο» στις επόμενες εβδομάδες λόγω έλλειψης ζήτησης από την πλευρά των ηλεκτροπαραγωγών, όπως ανέφερε ο σύνδεσμος Carbunion σε ανακοίνωσή του.
Οι παραγωγοί τόνισαν ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον κρίσιμη για τις εταιρείες τη στιγμή που οι αρχές δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους για την περίοδο 2013-18, ενώ υπάρχει προγραμματισμός για το κλείσιμο ορυχείων.
«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τους παραγωγούς άνθρακα με αποτέλεσμα περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας και χρεοκοπίες», υπογράμμισε ο Carbunion.
«Η αδυναμία εξασφάλισης συνεχούς προμήθειας εγχώριου άνθρακα στις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες λόγω αδυναμίας υπογραφής των απαραίτητων συμβολαίων κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, οδηγεί σε παύση την παραγωγή στα περισσότερα ισπανικά ορυχεία», σημείωσε. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ηλεκτροπαραγωγή με άνθρακα αυξήθηκε κατά 43% φέτος εξαιτίας της πτώσης των νερών στα υδροηλεκτρικά της χώρας.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το σύνδεσμο, είναι ότι το 85% του άνθρακα της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από εισαγωγές από χώρες όπως η Ν. Αφρική, η Ινδονησία, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Κολομβία και οι ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης