Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική αντιπαράθεση στην Κύπρο για την έλευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου

Πολιτική αντιπαράθεση στην Κύπρο για την έλευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου
Ο Υπουργός εξήγησε ότι πλέον η ΔΕΦΑ θα προχωρήσει με ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών με συνολικό κόστος 340 εκατ. ευρώ
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση σημειώνεται στην Κύπρο με αφορμή το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου πριν από το 2020.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, επέκρινε τις τότε ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ γιατί, όπως υποστήριξε, «προς εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων, παρεμποδίστηκε η έλευση φυσικού υγροποιημένου αερίου το 2009 στην Κύπρο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο «Φ» αναφορικά με τους διαγωνισμούς των προηγούμενων χρόνων για έλευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, είπε ότι μετά από σκέψεις αποφασίστηκε να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειες αφορούσαν ολοκληρωμένη λύση για υποδομές και έλευση ΦΑ με ένα διαγωνισμό και είχαν αποτύχει.
Ο Υπουργός εξήγησε ότι πλέον η ΔΕΦΑ θα προχωρήσει με ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών με συνολικό κόστος 340 εκατ. ευρώ και πιθανή χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες κατά 75% και δεύτερο διαγωνισμό για την έλευση LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης