Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο εφοδιασμός φυσικού αερίου στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Εγκρίθηκε ο εφοδιασμός φυσικού αερίου στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Στη θέσπιση των νέων κανόνων συγκαταλέγονται η αρχή της αλληλεγγύης, η στενότερη περιφερειακή συνεργασία και η μεγαλύτερη διαφάνεια
Νέους κανόνες για τον εφοδιασμό φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο.
Στη θέσπιση των νέων κανόνων συγκαταλέγονται η αρχή της αλληλεγγύης, η στενότερη περιφερειακή συνεργασία και η μεγαλύτερη διαφάνεια.
Πρόκειται για τις αρχές που θέλει να θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις γειτονικές χώρες να εφοδιάζονται με φυσικό αέριο σε περίπτωση κρίσεων, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ισχυρή υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νέα ασφάλεια των νέων κανονισμών εφοδιασμού με φυσικό αέριο, εφαρμόζοντας την αρχή της αλληλεγγύης για πρώτη φορά.
«Οι νέοι κανόνες θα δώσουν προτεραιότητα στην αλληλεγγύη όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαταραχών στην προμήθεια φυσικού αερίου, εξασφαλίζοντας μια συντονισμένη και συντονισμένη σε περιφερειακό επίπεδο προσέγγιση των μέτρων ασφάλειας του εφοδιασμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης