Διεθνή

Ν. Κορέα: Η Β.Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα

Ν. Κορέα: Η Β.Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Η Β. Κορέα να καταλάβει ότι η προκλητική συμπεριφορά κατά της διεθνούς ειρήνης, θα φέρει πιο σκληρές κυρώσεις αναφέρει η Ν. Κορέα
Η Β. Κορέα πρέπει να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να καταφέρει να βγει  από την απομόνωση ανέφερε η Ν. Κορέα, η οποία χαιρέτησε τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Βόρεια Κορέα, μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.
Σημειώνεται ότι οι νέες κυρώσεις προβλέπουν περιορισμούς σε εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Β. Κορέα και απαγόρευση των βορειοκορεατικών εξαγωγών προϊόντων υφαντουργίας, κυρώσεις που αναμένεται να πλήξουν ιδιαίτερα την οικονομία της Β. Κορέας.
«Ο μόνος τρόπος διαφυγής της Βόρειας Κορέας από την διεθνή απομόνωση και τις οικονομικές δυσκολίες, είναι η εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματός της.
Η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι η προκλητική συμπεριφορά κατά της διεθνούς ειρήνης, μπορεί μόνο να επιφέρει πιο σκληρές διεθνείς κυρώσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Προέδρου της Ν. Κορέας.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe υποστήριξε σήμερα ότι πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε στη Βόρεια Κορέα προκειμένου η Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει πολιτική.
«Το Τόκιο θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες να αλλάξουν οι πολιτικές της Πιονγκγιάνγκ και θα συνεργαστεί στενά γι' αυτό με τη διεθνή κοινότητα» υποστήριξε ο Abe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης