Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε το "πάγωμα" κάθε επαφής με το Κατάρ

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε το
Οι ελπίδες ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών την Παρασκευή θα σηματοδοτούσε μια καμπή στην διπλωματική κρίση γρήγορα εξανεμίστηκαν
Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε χθες Σάββατο 9/9 κάθε επαφή με το Κατάρ, μετά την συζήτηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που απέτυχε να εκτονώσει τις εντάσεις.
Σύμφωνα με την Wall street Journal, ο ηγέτης του Κατάρ, Σεϊχης Tamim bin Hamad Al-Thani, μίλησε την Παρασκευή με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Mohammed bin Salman για πρώτη φορά μετά από τότε που η Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες έσπασαν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ τον Ιούνιο, κατηγορώντας το ότι είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
Το τηλεφώνημα ήρθε μια ημέρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για να βοηθήσει στην επίλυση μιας διαμάχης που δημιούργησε περισσότερη αστάθεια στην περιοχή και περιπλέκει τον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι ελπίδες ότι η τηλεφωνική κλήση θα σηματοδοτούσε μια καμπή στην διπλωματική κρίση γρήγορα εξανεμίστηκαν, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κατηγόρησε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Κατάρ ότι "αλλοίωσαν" τη συζήτηση μεταξύ του Σεΐχη του Κατάρ και του Σαουδάραβα Πρίγκιπα.
Σύμφωνα με την WSJ, η διαφωνία αφορά ουσιαστικά το πρωτόκολλο: η Σαουδική Αραβία λέει ότι η τηλεφωνική συνομιλία ζητήθηκε από το Κατάρ, και όχι το αντίστροφο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης