Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD - Σε επιφυλακή η Σεούλ

tags :
Ν. Κορέα: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD - Σε επιφυλακή η Σεούλ
Ο πρωθυπουργός της χώρας Lee Kak-yon τόνισε ότι η Σεούλ αναμένει αύριο Σάββατο (9/9) νέα πυρυαλική εκτόξευση από την Πιονγιάνγκ   
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Νότια Κορέα, υπό το φόβο μίας νέα πυραυλικής δοκιμής από τον Πιονγιάνγκ, η οποία θα μπορούε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στην περιοχή.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Lee Kak-yon, η Σεούλ αναμένει αύριο Σάββατο (9/9) νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης της χώρας.
Αναφορικά με την πιθανή εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να πραγματοποιήσει η Πιονγιάνγκ αύριο, τόνισε πως «απαιτείται επειγόντως ένα ειδικό μέτρο για να σταματήσει η απερισκεψία τους».
Σημειώνεται ότι η Σεούλ πρόσθεσε επιπλέον τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων THAAD, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας που βρίσκεται στο Σεονγκζού, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια της χώρας, όπου και λειτουργούν ήδη δύο ακόμα εκτοξευτές από τον περασμένο Μάιο.
Ωστόσο, το νοτιοκορεάτικο Υπουργείο Άμυνας έχει χαρακτηρίσει τη σχετική κίνηση ως «προσωρινή», επικαλούμενη την ανάγκη για πρόσθετες εκτιμήσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συστήματος THAAD, μία διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.


Πηγή :www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης