Διεθνή

Πράσινο φως από Τραμπ για την αγορά "υπερεξελιγμένων" όπλων από Ιαπωνία και Νότιο Κορέα

Πράσινο φως από Τραμπ για την αγορά
Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από τη Βόρεια Κορέα, με τις οποίες χαρακτήριζε ως "δώρο" προς τις ΗΠΑ τη τελευταία πυρηνική δοκιμή, προειδοποιώντας παράλληλα για ανάλογα "δώρα" στο προσεχές μέλλον
Τη συγκατάθεσή του στην απόκτηση από Ιαπωνία και Νότιο Κορέα σύγχρονων όπλων για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επίθεση από τη Βόρειο Κορέα έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Trump.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε σήμερα στο Twitter πως επιτρέπει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να αγοράσουν "υπερεξελιγμένα" αμερικανικά όπλα, μέσα σ' ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, η οποία προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή της.
Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε ποιους τύπους όπλων εννοεί.
Επισημαίνεται πως είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τις οποίες η τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν ένα "δώρο" για τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η ηγεσία της Βορείου Κορέας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα "δώρα" προς τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.
"Τα μέτρα αυτοάμυνας που έλαβε η χώρα μου, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ", τόνισε ο Χαν.
"Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης