Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θα συμμαχήσει με τη Ρωσία κι όχι με τις ΗΠΑ για τα έργα φυσικού αερίου, εκτιμούν Ρώσοι αναλυτές

Η ΕΕ θα συμμαχήσει με τη Ρωσία κι όχι με τις ΗΠΑ για τα έργα φυσικού αερίου, εκτιμούν Ρώσοι αναλυτές
Οι Βρυξέλλες γνωρίζουν καλά τα συμφέροντά τους και είναι πιθανό να προσφέρουν την υποστήριξή τους στον ρωσικό ενεργειακό τομέα, εκτιμούν Ρώσοι αναλυτές
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 και του Turkish Stream θα υλοποιηθούν εγκαίρως, ανεξάρτητα από το νέο αμερικανικό νόμο που επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Σύμφωνα μάλιστα με τον πολιτικό αναλυτή Alexei Zubets, ο οποίος μίλησε στο ρωσικό ειδεσεογραφικό Sputnik, οι Βρυξέλλες γνωρίζουν καλά τα συμφέροντά τους και είναι πιθανό να προσφέρουν την υποστήριξή τους.
Ο Zubets, εκτίμησε ότι στον τομέα της ενέργειας, η ΕΕ είναι πιο πιθανό να στηρίξει τη Ρωσία παρά να συμμαχήσει με τις ΗΠΑ.
"Πιστεύω ότι τόσο το Turkish Stream όσο και το Nord Stream-2 θα εφαρμοστούν επειδή συμπίπτουν με τα συμφέροντα των ομολόγων μας: τη Δυτική Ευρώπη, εκπροσωπούμενη από τη Γερμανία, και την Τουρκία.
Εξασφαλίζεται έτσι, ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ελευθερίας για τη Ρωσία από την άποψη των εξαγωγών ενέργειας στην Ευρώπη", σημειώνει ο εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τον Zubets, η Ρωσία είναι σημαντική ως αντίβαρο στην καταπολέμηση της ΕΕ κατά του αμερικανικού επεκτατισμού, ο οποίος απειλεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.
"Οι ευρωπαϊκές ελίτ γνωρίζουν πολύ καλά τα δικά τους συμφέροντα, γι 'αυτό είναι πιο πιθανό να συμμαχήσουν με τη Ρωσία από ό,τι τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Zubets.
"Οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν τη Ρωσία όχι επειδή μας αγαπούν πάρα πολύ, αλλά επειδή δεν μπορούν να αποδεχθούν να είναι "υπάλληλοι" της Αμερικής, και επειδή θα πρόκειται για απώλεια χρημάτων και οικονομικών συμφερόντων", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης