Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας αποκαλεί την Τουρκία «αποφασιστικό» εταίρο

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας αποκαλεί την Τουρκία «αποφασιστικό» εταίρο
Δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης
Η Άγκυρα είναι ένας «κρίσιμος» εμπορικός εταίρος για τη Μόσχα, δήλωσε xθες ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak κατά την έναρξη της 86ης Διεθνούς Έκθεσης της Σμύρνης, όπου η Ρωσία παρίσταται ως χώρα εταίρος.
"Η πολυδιάστατη συνεργασία των χωρών μας εξελίσσεται", δήλωσε ο Novak.
Ο Novak δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές, η γεωργία και οι κατασκευές.
"Για παράδειγμα, ο διμερής όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 28% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους", ανέφερε.
Σύμφωνα με το πρακτορίο Anadolu, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει επανειλημμένως ότι η επιθυμία της Τουρκίας είναι να αυξήσει τον όγκο του αμοιβαίου εμπορίου με τη Ρωσία, φτάνοντας τα 100 δισ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται, ότι αφού η Τουρκία κατέστρεψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος για παραβίαση εναέριου χώρου το Νοέμβριο του 2015, η Μόσχα έλαβε πολλά μέτρα εναντίον της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών Τουρκικών γεωργικών προϊόντων και την κατάργηση των ταξιδιών χωρίς θεώρηση για τους Τούρκους.
Τον Ιούνιο, η Μόσχα ήρε την απαγόρευση σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα και στις τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή, τη μηχανική και τον τουρισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης