Διεθνή

Λακκοτρύπης: Ίσως και στις αρχές Σεπτεμβρίου οι πρώτες ανακοινώσεις για τον "Ονησίφορο"

Λακκοτρύπης: Ίσως και στις αρχές Σεπτεμβρίου οι πρώτες ανακοινώσεις για τον
"Προχωρά κανονικά η γεώτρηση εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, μπορεί να είμαστε ελαφρώς πιο μπροστά, χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα" είπε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου
Προχωρά η γεώτρηση στο κοίτασμα Ονησίφορος και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.  
Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", ερωτηθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αν θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις στο «Ονησίφορος», ο κ.Λακκοτρύπης είπε ότι «προχωρά κανονικά η γεώτρηση εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, μπορεί να είμαστε ελαφρώς πιο μπροστά, χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα και αναμένουμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα όπως προβλέψαμε δηλαδή στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου. Το πότε θα ανακοινωθούν αυτό θα το αποφασίσουμε με την εταιρεία», είπε ο κ. Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι «όλα βαίνουν καλώς».
Σχετικά με το αν υπάρχουν ενδείξεις για τα αποτελέσματα της γεώτρησης είπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι να φτάσει το γεωτρύπανο στον ταμιευτήρα για να δούμε καταρχάς αν υπάρχει φυσικό αέριο και στη συνέχεια, αν υπάρχει, να δούμε σε ποιες ποσότητες».
Για τα αποτελέσματα που αναμένει και η ΕΝΙ, ο Κύπριος υπουργός είπε ότι «ήδη η ΕΝΙ προχωρά και ζητά αδειοδοτήσεις για τρεις διαφορετικούς στόχους και πρόθεση της είναι να αποφασίσει σε ποιους θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, αφού θα έχουμε τα αποτελέσματα του Ονησίφορου και αξιολογηθούν».
Ειδικότερα τόνισε ότι η ΕΝΙ έχει ζητήσει άδειες για τα τεμάχια 3, 6 και 8.
Ερωτηθείς αν έχει ξεκινήσει και η ExxonMobil τους σχεδιασμούς της και αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της γεώτρησης που θα κάνει, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «έχουν ξεκινήσει τους προγραμματισμούς τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι για έναρξη είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Από κει και πέρα η κοινοπραξία προγραμματίζει εκδήλωση στην Κύπρο εντός Σεπτεμβρίου όπου ενδεχομένως να ειπωθούν περισσότερες λεπτομέρειες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης