Διεθνή

ΗΠΑ: Εξετάζουμε στρατιωτικές επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

tags :
ΗΠΑ: Εξετάζουμε στρατιωτικές επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Joseph Dunford, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το «πλήρες φάσμα» των στρατιωτικών ικανοτήτων τους εναντίον της Πιονγιάνγκ
Τις στρατιωτικές επιλογές της εναντίον της Βόρειας Κορέας εξετάζει η Ουάσινγκτον, σε περίπωτση αποτυχίας των νέων κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/8) ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Joseph Dunford, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.
Συγκεκριμένα, ο Dunford δήλωσε ότι ήδη έχει εκπονηθεί μία πλήρης σειρά σχεδίων έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις δεν αποτρέψουν την Πιονγιάνγκ από την ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων, την οποία και γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Η επίσκεψη του επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Σεούλ έρχεται λίγες μέρες πειν από τις μεγάλης κλίμακας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, Darryn James, ο Dunford αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες με αξιωματούχους της Κίνας και της Ιαπωνίας «προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει πυρηνικό πρόγραμμα της Βόριεας Κορέας απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα».
«Όλοι μας επιθυμούμε να εξέλθουμε από την τρέχουσα κατάσταση χωρίς κάποια πολεμική σύρραξη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Dunford.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης