Διεθνή

Bloomberg: Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη λόγω ταραχών

Bloomberg: Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη λόγω ταραχών
Ο τερματικός σταθμός εξαγωγών Zueitina έπαψε να φορτώνει το Σαββατοκύριακο
Το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου της Λιβύης μείωσε την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά περισσότερο από 30% τις τελευταίες ημέρες και ο τερματικός σταθμός εξαγωγών Zueitina έπαψε να φορτώνει το Σαββατοκύριακο, ρίχνοντας την παραγωγή της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η παραγωγή στο πεδίο Sharara μειώθηκε σε 200.000 βαρέλια ημερησίως την Κυριακή, σε σύγκριση με 300.000 βαρέλια ημερησίως περίπου πριν από μία εβδομάδα, δήλωσε πηγή, ζητώντας να μην ταυτοποιηθεί επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.
Οι εργαζόμενοι κρατήθηκαν μακριά από ορισμένες περιοχές για την ασφάλειά τους μετά από ένοπλη κλοπή δύο εταιρικών οχημάτων.
Ο λιμένας Zueitina έπαψε να φορτώνει το Σάββατο, αφού οι εργαζόμενοι ζήτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με τον Merhi Abridan, επικεφαλής της ένωσης εργαζομένων.
Η παραγωγή αργού και οι εξαγωγές της Λιβύης έφτασαν σε υψηλό τριετίας τον περασμένο μήνα, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων μειώθηκαν και οι ηγέτες των αντίπαλων διοικήσεων της χώρας συμφώνησαν καταρχήν για βήματα προς την ένωση του έθνους.
Η παραγωγή ήταν σε παρακμή επί σειρά ετών λόγω των συγκρούσεων των ένοπλων ομάδων και του κλεισίματος των πετρελαϊκών πεδίων.
Η Λιβύη έχει εξαιρεθεί από τις περικοπές παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών εξαιτίας της αστάθειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης