Διεθνή

Reuters: Το αραβικό "μπλοκ" αφήνει ανεπηρέαστες τις αμερικανικές εταιρείες από το μποϊκοτάζ του Κατάρ

Reuters: Το αραβικό
Oi τέσσερις αραβικές χώρες έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson τον Ιούλιο, καθησυχάζοντάς τον ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα υφίσταντο διακρίσεις ως μέρος του μποϊκοτάζ
Οι τέσσερις Αραβικές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ ενημέρωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους δεν θα τιμωρούνται επειδή συνεργάζονται και με το Κατάρ, μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος,η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson τον Ιούλιο, καθησυχάζοντάς τον ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα υφίσταντο διάκριση ως μέρος του μποϊκοτάζ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε παρόμοιες "επίσημες προφορικές διαβεβαιώσεις" από τα ΗΑΕ, όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Reuters.
Στην επιστολή προς τον Tillerson, οι τέσσερις χώρες δήλωσαν ότι εκτιμούν και σκοπεύουν να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τις εταιρείες των ΗΠΑ και ότι οι δεσμοί αυτοί δεν θα επηρεάζονταν από το μποϊκοτάζ, σύμφωνα με μια πηγή που είδε την επιστολή.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης