Διεθνή

Κρίση Β.Κορέας: Η Ιαπωνία προετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της - Εκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ

Κρίση Β.Κορέας: Η Ιαπωνία προετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της - Εκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ
Εκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ τη Δευτέρα 14η Αυγούστου για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ολοκλήρωσε σήμερα την ανάπτυξη στη νότια Ιαπωνία αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Patriot εν αναμονή ενδεχόμενου πλήγματος της Βόρειας Κορέας κοντά στο Γκουάμ.
Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν τέσσερις πυραύλους προς το νησί Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, και αναμένουν την έγκριση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι πύραυλοι θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές περιοχές Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοϊτσί.
Μονάδες των ιαπωνικών αεροπορικών δυνάμεων έφθασαν νωρίτερα σήμερα στις τρεις αυτές περιοχές, καθώς και στην περιοχή Εχίμε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Ένα αντιτορπιλλικό εξοπλισμένο με ραντάρ και με το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Aegis, το οποίο μπορεί να καταστρέφει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, έχει επίσης σταλεί στην Ιαπωνική Θάλασσα για να παρακολουθεί τη στρατιωτική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας.

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ για τη Β. Κορέα τη Δευτέρα


Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι συγκάλεσε μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ τη Δευτέρα 14η Αυγούστου για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
«Μετά τις συνομιλίες της στη Μανίλα, στο περιθώριο του περιφερειακού φόρουμ της ASEAN η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι αποφάσισε να συγκαλέσει μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας τη Δευτέρα 14η Αυγούστου για να συζητηθούν τα πιθανά επόμενα βήματα στην κατάσταση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης