Διεθνή

Πρόεδρος Κίνας προς Trump: Το πυρηνικό ζήτημα με τη Β.Κορέα να επιλυθεί ειρηνικά

Πρόεδρος Κίνας προς Trump: Το πυρηνικό ζήτημα με τη Β.Κορέα να επιλυθεί ειρηνικά
Ο Xi Jinping είπε στον Trump πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping κι ο Donald Trump, στην οποία ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε για το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα ότι πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.
Χθες Παρασκευή ο Trump διατύπωσε μια νέα απειλή εναντίον της Βόρειας Κορέας λέγοντας πως οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου και παγκόσμιες δυνάμεις εξέφρασαν ανησυχία.
Ο Xi Jinping είπε στον Trump πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η τηλεόραση.
Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Xi Jinping.
Σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, ο Τραμπ είπε στον Xi Jinping πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης