Διεθνή

Αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ

Αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ
Η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε στα 32,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 173.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Αύξηση για τρίτο συνεχή μήνα σημείωσε η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ, λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, της Λιβύης και της Νιγηρίας.
Συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε στα 32,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 173.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Η ποσότητα αυτή είναι κατά 500.000 βαρέλια μεγαλύτερη από ό, τι εκτιμά ο ΟΠΕΚ, ότι θα είναι η ζήτηση της παραγωγής του το 2017.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν κατά την σύνοδο της Επιτροπής Παρακολούθησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ στο Αμπού Ντάμπι.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το Ιράκ, η Αλγερία, ο Ισημερινός, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γκαμπόν παρήγαγαν επίσης περισσότερο πετρέλαιο από τα συμφωνηθέντα όρια παραγωγής.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Financial Times, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη για την ίδια κίνηση, δεν υπέβαλε στον ΟΠΕΚ τα μηνιαία στοιχεία παραγωγής της για τον Ιούλιο, παρότι το αραβικό βασίλειο δίνει βαρύτητα στη μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στην παραγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης