Διεθνή

Γαλλία: Ο Τραμπ δείχνει «αποφασιστικότητα» έναντι της Βόρειας Κορέας

Γαλλία: Ο Τραμπ δείχνει «αποφασιστικότητα» έναντι της Βόρειας Κορέας
Η Γαλλία παρακολουθεί «με ανησυχία» την κρίση με τους πυρηνικούς πυραύλους του βορειοκορεατικού καθεστώτος, είπε ακόμη ο Καστανέρ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε απέναντι στη Βόρεια Κορέα μια «αποφασιστικότητα», που «όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι είχαν», δήλωσε σήμερα (9/8) ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ.
«Η αποφασιστικότητα του αμερικανού προέδρου όπως εκφράστηκε το βράδυ, είναι σε κάθε περίπτωση η αποφασιστικότητα που είχαν όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι, επειδή δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένα μέρος του εδάφους τους μπορεί να είναι αντικείμενο πυρών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Καστανέρ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σε μια σαφή ρητορική κλιμάκωση, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε καταστροφολογικές απειλές εναντίον της Βόρειας Κορέας λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών της, υποσχόμενος «πυρ και οργή», ενώ η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι εξετάζει σχέδια για ενδεχόμενο πυραυλικό πλήγμα στο Γκουάμ, που είναι αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό ωκεανό.
Η Γαλλία παρακολουθεί «με ανησυχία» την κρίση με τους πυρηνικούς πυραύλους του βορειοκορεατικού καθεστώτος, είπε ακόμη ο Καστανέρ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του Παρισιού, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για «υπευθυνότητα και αποκλικάμωση».
«Η Γαλλία είναι έτοιμη να διαθέσει όλες τις καλές υπηρεσίες της ώστε να μπορέσουμε να εξεύρουμε μια ειρηνική λύση», είπε, χαιρετίζοντας την «ομόφωνη» απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας «αλλά και της Κίνας», στην έγκριση, το Σάββατο, ενός ψηφίσματος για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης