Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου Σ. Αραβίας και Ιράκ για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου Σ. Αραβίας και Ιράκ για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Ο Ιρακινός υπουργός προσκλήθηκε από τον Σαουδάραβα ομόλογό του να συζητήσουν σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Τζαμπάρ αλ Λουαϊμπί μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Χαλίντ αλ Φάλι, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της αγοράς.
Ο Λουαϊμπί θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία ιρακινών αξιωματούχων του τομέα της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός του Ιράκ «θα συζητήσει τρόπους ενίσχυσης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφικών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, κατά τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντά τους».
Ο κ. Λουαϊμπί σε δηλώσεις του είπε, ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν «τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, τον συντονισμό και τις κοινές προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων που συμφωνήθηκαν στις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ στην προσπάθεια να σταθεροποιήσουμε την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και να υποστηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου».
Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τα στοιχείου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), ο βαθμός συμμόρφωσης του Ιράκ στη συμφωνία του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Ιούλιο στο 28%.
Η ιρακινή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί επίσης την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης