Διεθνή

FT: O αμερικανός δισεκατομμυριούχος Hamm ανεβάζει το στοίχημα και ποντάρει στην αύξηση ζήτησης φυσικού αερίου

FT: O αμερικανός δισεκατομμυριούχος Hamm ανεβάζει το στοίχημα και ποντάρει στην αύξηση ζήτησης φυσικού αερίου
Ο Hamm είναι ένας στενός σύμμαχος και σύμβουλος του προέδρου Donald Trump - Τον περασμένο μήνα προσέθεσε άλλη μία πλατφόρμα για εξόρυξη αερίου στο Cana-Woodford στην Οκλαχόμα
Ο Harold Hamm, ένας από τους "πρωτοπόρους" της έκρηξης σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, ενισχύει την επένδυσή του σε φυσικό αέριο, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ο Hamm, ένας στενός σύμμαχος και σύμβουλος του προέδρου Donald Trump, σημειώνουν οι FT, χαρακτηρίζει εαυτόν ως έναν υποστηρικτή των προσπαθειών για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της αντικατάστασης του άνθρακα από το φυσικό αέριο στην παραγωγή ενέργειας, για τη μείωση της απειλής της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η εταιρεία Continental Resources, η αμερικανική εταιρεία ερευνών και παραγωγής, όπου ο Hamm ηγείται και είναι 76% μέτοχος, τον περασμένο μήνα προσέθεσε άλλη μία πλατφόρμα για την εξόρυξη αερίου στο Cana-Woodford στην Οκλαχόμα.
Λειτουργεί μια κοινοπραξία με την SK Group της Νότιας Κορέας στην περιοχή και δήλωσε τον Ιούνιο ότι εξετάζει την επέκταση της συμμαχίας σε περαιτέρω έργα για την ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου και την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.
Παρόλο που ο Hamm έπαιξε μεγάλο ρόλο ως παραγωγός πετρελαίου, ιδιαίτερα στο Bakken της Βόρειας Ντακότα, το μερίδιο φυσικού αερίου στην παραγωγή της Continental αυξάνεται, από 37% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 44% στην ίδια περίοδο του έτους.
"Είμαστε ένας σχηματισμός οπορτουνιστικός: δεν είμαστε αφιερωμένοι μόνο στο πετρέλαιο", δήλωσε ο Hamm στους Financial Times.
"Πολλές από τις ερευνητικές προσπάθειές μας κατευθύνονται προς το φυσικό αέριο."
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πεδίο Cana-Woodford ήταν ιδανικά τοποθετημένο για να τροφοδοτεί τις μονάδες εξαγωγής ΥΦΑ στον Κόλπο του Μεξικού, την ακτή του Τέξας και τη Λουιζιάνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης