Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Ρώσο υφυπουργό Ενέργειας για τις τουρμπίνες της Κριμαίας

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Ρώσο υφυπουργό Ενέργειας για τις τουρμπίνες της Κριμαίας
"Εχθρικό και αβάσιμο" χαρακτήρισε το μέτρο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και ρωσικών επιχειρήσεων, τις οποίες οι Βρυξέλλες κατηγορούν ότι μετέφεραν τουρμπίνες της γερμανικής Siemens στην Κριμαία, είναι «εχθρικές και αβάσιμες», σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Η απόφαση των Βρυξελλών να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους και ρωσικές εταιρείες, ως μέτρο αντιποίνων στην αυτοαποκαλούμενη "παράνομη" παράδοση στην Κριμαία τουρμπινών της εταιρείας Siemens είναι βαθύτατα λυπηρή» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία του Βερολίνου, είναι εχθρικό και αβάσιμο» υπογραμμίζεται.

Οι κυρώσεις

Χθες, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με στόχο κυρίως τον υφυπουργό Ενέργειας Αντρέι Τσερεζόφ και τρεις εταιρείες που κατηγορούνται ότι μετέφεραν στην Κριμαία τις τέσσερις τουρμπίνες που είχε παραδώσει στη Μόσχα η γερμανική εταιρεία Siemens.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη "μαύρη λίστα" της ΕΕ προστέθηκαν εκτός από τον Τσερεζόφ, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που αγόρασε τις τουρμπίνες από τη Siemens και ένας ανώτατος υπάλληλος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ και παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης