Διεθνή

Η ΕΤΑΑ εξετάζει τη χoρήγηση δανείου ύψους 500 εκατ. δολ. για τον αγωγό φυσικού αερίου TANAP

Η ΕΤΑΑ εξετάζει τη χoρήγηση δανείου ύψους 500 εκατ. δολ. για τον αγωγό φυσικού αερίου TANAP
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΑ θα συζητήσει για το δάνειο για τον TANAP σε συνεδρίαση της 18ης Οκτωβρίου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα συζητήσει την παροχή δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το έργο TANAP (Trans Anatolian Pipeline).
Ο TANAP είναι αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα υπό κατασκευή και εκτείνεται από τα σύνορα Τουρκίας-Γεωργίας με τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας για την προμήθεια φυσικού αερίου τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΑ θα συζητήσει το δάνειο για τον TANAP σε συνεδρίαση της 18ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το συνοπτικό έγγραφο του έργου που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Τράπεζας.
Με αυτό το πρώτο επίσημο έγγραφο σχετικά με τον TANAP, η Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει να χορηγήσει 500 εκατομμύρια δολάρια στην Southern Joint Corridor Joint Stock Company.
Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν κατέχει το 51% της εταιρείας και η Δημόσια Εταιρεία Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν κατέχει το υπόλοιπο 49%.
Ως εκ τούτου, η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν κατέχει το 100% της εταιρείας.
Η εν λόγω εταιρεία κατέχει το 58% στο TANAP, ενώ η κρατική εταιρεία BOTAS της Τουρκίας έχει το 30%, και η BP κατέχει το 12% των μετοχών.
Το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να είναι περίπου 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια και οι μετοχές της εταιρείας Southern Gas Corridor Closed Joint Company αντιστοιχούν σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης