Διεθνή

Διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ότι ζήτησε την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία

Διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ότι ζήτησε την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία
Οι ΗΠΑ επαναβεβαιώνουν ότι «όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ΑΟΖ, γίνονται με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους, στο οποίο ανήκει η ΑΟΖ, όπως επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο».
Επαναβεβαιώνουν οι ΗΠΑ την απουσία αιτήματος προς την Τουρκία, αναφορικά με την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι σε απάντησή της προς τον πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ επαναβεβαιώνει, ότι «όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ΑΟΖ, γίνονται με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους, στο οποίο ανήκει η ΑΟΖ, όπως επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο».
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρέσβειρα σημείωσε, ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της», ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε, ότι οι ΗΠΑ δεν υπέβαλαν αίτημα για καμία NAVTEX.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης