Διεθνή

Η Rosneft σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τρεις νέες γεωτρήσεις στο Βιετνάμ το 2018

Η Rosneft σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τρεις νέες γεωτρήσεις στο Βιετνάμ το 2018
Είναι η πρώτη φορά που η Rosneft λειτουργεί ως διεθνής υπεράκτιος φορέας εκμετάλλευσης γεωτρήσεων.
Η θυγατρική εταιρεία του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft στο Βιετνάμ σχεδιάζει να προχωρήσει στην διάνοιξη άλλων τριών γεωτρήσεων στο πλαίσιο της ανάπτυξης των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.
Σύμφωνα πάντα με την ρωσική εταιρεία, πρόκειται να διανοιχθούν δύο γεωτρήσεις ανάπτυξης στο Block 06.1 και μία ερευνητική γεώτρηση στο παρακείμενο Block 05-3/11.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο συνδυασμός δύο πηγαδιών σε ένα πρόγραμμα γεώτρησης θα μειώσει τη διάρκεια των εργασιών και θα επιτρέψει τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των έργων εξερεύνησης στα περιουσιακά στοιχεία του Rosneft.
Η Rosneft και η κρατική πετρελαϊκής εταιρεία του Βιετνάμ PetroVietnam συνεργάζονται στην εξερεύνηση και παραγωγή φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων στο Block 06.1, το οποίο εκμεταλλεύεται η Rosneft Wietnam B.V.
Η περιοχή περιλαμβάνει δύο πεδία συμπυκνωμάτων αερίου, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 370 χλμ. από τις ακτές του Βιετνάμ.
Τα αρχικά εκτιμώμενα αποθέματα φυσικού αερίου των πεδίων ανέρχονται σε περίπου 66 δισ. κυβικά μέτρα.
Η Rosneft και η PetroVietnam συμμετέχουν επίσης στον αγωγό Nam Con Son, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο και συμπύκνωμα από τα υπεράκτιες πεδία σε χερσαία εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης