Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της χώρας παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία

Ιράν: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της χώρας παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία
Η Τεχεράνη καταγγέλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις ΗΠΑ για παραβίαση της συμφωνίας "5+1" για το πυρηνικός της πρόγραμμα.
Το Ιράν κατήγγειλε στη Μικτή Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη χώρα πριν από λίγες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Η Μικτή Επιτροπή δημιουργήθηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας, η οποία είναι επίσης γνωστή με το ακρωνύμιο JCPOA, που συνάφθηκε το 2015 μεταξύ του Ιράν και των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλείου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν τη Γερμανία.
Η συμφωνία οδήγησε στην άρση των περισσότερων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα με τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
«Το ελεγκτικό όργανο του JCPOA του Ιράν αξιολόγησε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ και αποφάσισε, ότι έρχονται σε αντίθεση με τμήματα της πυρηνικής συμφωνίας», ανέφερε ο βουλευτής της χώρας Αλί Λαριτζάνι στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Πρόσθεσε δε, ότι «το Ιράν έχει παραπονεθεί στην Επιτροπή για την παραβίαση της συμφωνίας από την Αμερική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης