Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα από τις αραβικές χώρες για το Κατάρ

Bloomberg: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα από τις αραβικές χώρες για το Κατάρ
Εξετάζεται η επιβολή περισσότερων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που θα βλάψουν σταδιακά την οικονομία του Qatar
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου διεξάγουν συνομιλίες σήμερα Κυριακή για να συζητήσουν την κρίση με το Κατάρ, καθώς υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η κρίση των οκτώ εβδομάδων πλησιάζει στο τέλος της, σημειώνει το Bloomberg.
Η συνάντηση στο Μάναμα, πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, αποτελεί μέρος των προσπαθειών του συνασπισμού να συντονίσει την αντίδρασή του στην «υποστήριξη της τρομοκρατίας» του Κατάρ, δήλωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν.
Σήμερα, το μπλοκ των αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, θα μελετήσει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που θα βλάψουν σταδιακά την οικονομία του Qatar, ανέφερε η εφημερίδα Al-Hayat της Σαουδικής Αραβίας.
Οι τέσσερις χώρες διέκοψαν τη διπλωματική και μεταφορική τους σύνδεση με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας τη Ντόχα για την υποστήριξη εξτρεμιστικών ομάδων στην περιοχή.
Το Κατάρ αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι το μποϊκοτάζ είναι μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να αναγκάσει τα μικρότερα έθνη να υποβληθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης