Διεθνή

Reuters: Ο Trump είναι έτοιμος να υπογράψει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Reuters: Ο Trump είναι έτοιμος να υπογράψει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Ευρώπη δεν θα δεχτεί να πληγούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είναι έτοιμος να υπογράψει τον νόμο που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, μετά και την απόφαση της Μόσχας να μειώσει το προσωπικό της Αμερικανικής πρέσβειας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Συμφωνα με το Reuters είχε προηγηθει το ομόφωνο σχεδόν ναί της Βουλής των Αντιπροσώπων όπου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος Trump σε ότι αφορά τη Ρωσία.
Οι κυρώσεις στοχεύουν στην τιμωρία της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και για τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρουν τη Ρωσία να εμπλέκεται στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία το 2016.
Από την πλευρά της η Μόσχα δια στόματος του ρώσου υπουργού εξωτερικών S. Lavrov δηλωσε οτι θα μειώσει τη διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στο έδαφός της καταγγέλλοντας τους αμερικανούς για "ρωσοφοβία".
Με τη μείωση αυτή ο αριθμός των μελών του προσωπικού των αμερικανικών αντιπροσωπειών θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εκείνον του προσωπικού των ρωσικών αντιπροσωπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο "επιφυλάσσεται του δικαιώματος" να λάβει νέα μέτρα εναντίον των αμερικανικών "συμφερόντων".
Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν ανησυχίσει και την ΕΕ, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη και ποινές σε όσες δυτικές εταιρείες συνεργάζονται με τη Ρωσία για να οικοδομήσουν δίκτυα φυσικού αερίου όπως το σχέδιο Nord Stream 2, αξίας 9,5 δισ. ευρώ.
"Η Ευρώπη δεν θα δεχτεί να πληγούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας", προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Sigmar Gabriel καθώς τα γερμανικά συμφέρονται πλήττονται ιδιαίτερα.
"Ο πρόεδρος Trump το γνωρίζει, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επίσης, όπως και η αμερικανική κυβέρνηση", συνέχισε ο Gabriel, αναγνωρίζοντας ωστόσο οτι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι "πιέσεις" στη Μόσχα για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
Πηγή:bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης