Διεθνή

Η ισραηλινή Ratio ανακοίνωσε πιθανά πετρελαϊκά αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών στη Βόρεια Θάλασσα

Η ισραηλινή Ratio ανακοίνωσε πιθανά πετρελαϊκά αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών στη Βόρεια Θάλασσα
Η ισραηλινή εταιρεία κατέχει ποσοστό 15% και 10% αντίστοιχα σε δύο πεδία της Βόρειας Θάλασσας, στα οποία θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση το γ΄ τρίμηνο του 2017.
Η ισραηλινή Ratio Petroleum ανακοίνωσε σήμερα (27/7), ότι μια έκθεση αξιολόγησης των πόρων από ανεξάρτητους συμβούλους ενέργειας RPS Group έδειξε πιθανότητα για 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε δύο πεδία στη Βόρεια Θάλασσα.
Η ισραηλινή εταιρεία συμμετέχει στα δικαιώματα και των δύο πεδίων, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και είναι έτοιμα για γεώτρηση.
Στον πρώτο από τους δύο τομείς, στους οποίους η Ratio έχει ποσοστό συμμετοχής 15%, εκτιμάται ότι υπάρχουν 62 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου με πιθανότητα επιπλέον 20 εκατομμυρίων βαρελιών στην περιοχή της άδειας.
Στη δεύτερη άδεια, στην οποία η ισραηλινή εταιρεία κατέχει το 10% των δικαιωμάτων, υπολογίζονται 23 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου με υψηλότερη γεωλογική πιθανότητα επιτυχίας μεταξύ 45% και 90%.
Το κόστος για τις δύο γεωτρήσεις υπολογίζεται σε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.
Η γεώτρηση στο πρώτο πεδίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το γ΄ τρίμηνο του 2017 και στο δεύτερο πεδίο αμέσως μετά.
Η εταιρεία που ανήκει στις οικογένειες Landau και Rotlevy, διαθέτει δικαιώματα εξερεύνησης στη Μάλτα, τη Γουιάνα (σε συνεργασία με την Exxon), την Ιρλανδία, τις Φιλιππίνες και τη Βόρεια Θάλασσα.
Η Ratio Petroleum πρόκειται επίσης να ζητήσει από τους μετόχους της να εγκρίνουν δικαιώματα εξαγοράς στο Σουρινάμ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης