Διεθνή

Wintershall: Τρίτα μέρη δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας

Wintershall: Τρίτα μέρη δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας
O CEO της γερμανικής εταιρείας που συμμετέχει στο έργο Nord Stream 2 μίλησε για σκοπιμότητα προώθησης πωλήσεων LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.
«Τρίτα μέρη δεν πρέπει να επιβάλλουν τις πολιτικές τους αποφάσεις σε βάρος της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια», δήλωσε σήμερα (26/7) στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Wintershall η οποία συμμετέχει στο έργο Nord Stream 2, Μάριο Μίρεν.
«Οι παράμετροι της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και της Ρωσίας στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού θα πρέπει να καθορίζονται από τις ίδιες τις χώρες και δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών αποφάσεων τρίτων μερών» επεσήμανε ο Μίρεν, προσθέτοντας ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ομόφωνα αντίκεινται στις νέες εξωχώριες αμερικανικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, οι κυρώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ένα μέσο προώθησης των ιδίων οικονομικών συμφερόντων, περιλαμβανομένων των πωλήσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου που παράγεται στις ΗΠΑ.
«Ο ενεργειακός εφοδιασμός από τη Ρωσία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ενεργειακής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, επομένως οποιαδήποτε απόπειρα να αποτραπεί ο εφοδιασμός, θα πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου» τόνισε ο Μίρεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης