Διεθνή

Netanyahu: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ

Netanyahu: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ
O Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ, ότι επιχειρεί να πάρει το τζαμί Al-Aqsa στα Ιεροσόλυμα από τους Μουσουλμάνους, υπό το πρόσχημα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σκληρή απάντηση στην κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν στο Ισραήλ για το τζαμί Al-Aqsa στα Ιεροσόλυμα, έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανάχου, λέγοντας ότι «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».
Ειδικότερα, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ, ότι επιχειρεί να πάρει το τζαμί Al-Aqsa από τους Μουσουλμάνους, υπό το πρόσχημα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουήλ Νάχσιο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «εκκεντρικές, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες».
«Θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της χώρας του.
Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν περάσει προ πολλού.
Η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι η Ιερουσαλήμ.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι μια πόλη, για την οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια, την ελευθερία, τη θρησκευτική ελευθερία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων.
Αυτός που ζει σε ένα γυάλινο σπίτι, δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:
«Έχει ενδιαφέρον τι θα πει ο Ερντογάν στους κατοίκους της Βόρειας Κύπρου ή τους Κούρδους.
Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κόμματός του ΑΚΡ, ότι «ο καθένας που ξέρει το Ισραήλ, γνωρίζει ότι οι περιορισμοί στο τζαμί Al-Aqsa δεν οφείλονται σε ανησυχίες για την ασφάλεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης