Διεθνή

Χωριστές συναντήσεις Έιντε με Αναστασιάδη και Akinci για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Χωριστές συναντήσεις Έιντε με Αναστασιάδη και Akinci για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό
Oι δηλώσεις του Έιντε στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», με τις οποίες αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.
Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον επικεφαλής των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα (24/7) ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ Εσπέν Μπαρθ Έιντε.
Σημειώνεται ότι ο Έιντε πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του, για να κατέλθει τον Σεπτέμβριο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία.
Οι επαφές αυτές είναι οι πρώτες μετά τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία.
Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του Έιντε στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», με τις οποίες αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι είναι «μια είναι η ωμή, λυπηρή πραγματικότητα, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κρανς Μοντανά τερματίστηκαν εξαιτίας των αδιάλλακτων θέσεων της Άγκυρας, όλα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης