Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί το Εκουαδόρ παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί το Εκουαδόρ παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει
Το Εκουαδόρ  μέλος του ΟΠΕΚ δεν θα συμμορφώνεται πλέον με την συμφωνημένη περικοπή παραγωγής του ΟΠΕΚ λόγω των οικονομικών δυσχερειών της χώρας και των σχεδίων για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα 17/7/2018.
Ο υπουργός πετρελαίου της χώρας  Carlos Perez δήλωσε ότι η συμμόρφωση ήταν περίπου στο  60%, με την τρέχουσα παραγωγή να φθάνει τα 545.000 bpd.
"Χρειαζόμαστε κεφάλαια για το δημοσιονομικό ταμείο και γι 'αυτό έχουμε πάρει την απόφαση να αυξήσουμε σταδιακά την παραγωγή, αν και όχι στην πλήρη δυναμικότητα της χώρας της, λόγω των περιορισμών της παραγωγής του ΟΠΕΚ και του ανώτατου ορίου που ", ανέφερε ο Perez σε τηλεοπτική συνέντευξη.
 Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα φτάσει το 7,5% του ΑΕΠ φέτος, εκτιμά  η κυβέρνηση, καθώς εξακολουθεί να υποφέρει από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.
 Σύμφωνα με συμφωνία μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία, η χώρα της Νότιας Αμερικής θα συνεισφέρει 26.000 βαρέλια ημερησίως στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
"Δυστυχώς, βρισκόμαστε σήμερα σε μείωση περίπου 16.000 bpd. Δεν πληρούμε την ποσόστωση που μας επιβλήθηκε λόγω των προφανών αναγκών που έχει η χώρα", δήλωσε ο Perez.
 Μια μηνιαία έρευνα του ΟΠΕΚ για το Reuters δείχνει ότι η συμμόρφωση του Εκουαδόρ με τους όρους της συμφωνίας δεν ήταν ποτέ πάνω από το 69% από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας την 1η Ιανουαρίου.
"Υπάρχει μια άγραφη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για να υπάρχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τις ανάγκες του Εκουαδόρ", πρόσθεσε.
 "Αυτό που κάνει ή δεν κάνει το Εκουαδόρ δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ" κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης