Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump και Macron γιόρτασαν την Ημέρα της Βαστίλης

tags :
Trump και Macron γιόρτασαν την Ημέρα της Βαστίλης
«Tίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ» τη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Macron κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης της 14ης Ιουλίου
Ο πρόεδρος Trump παρακολούθησε αμερικανούς και γάλλους στρατιώτες να παρελαύνουν μαζί στον διπλό εορτασμό που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την είσοδο των ΗΠΑ στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και την ετήσια εθνική γιορτή της Ημέρας της Βαστίλης.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης υπερπτήσεις μαχητικών αεριωθουμένων και των δύο χωρών που συμβόλιζαν τη στρατιωτική συνεργασία στη Μέση Ανατολή Trump αλλού. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια μέρα συνομιλιών του Trump με τον γάλλο πρόεδρο Emmanule Macron.
Με τις εκδηλώσεις θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη την οποία ο Macron  χρειαζόταν για να ενισχύσει τη θέση της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή - και η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο που έχει μείνει χωρίς πολλούς διεθνείς φίλους εξαιτίας της στάσης του στα θέματα του διεθνούς εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Trump άφησε ανοικτό το ενεδεχόμενο για περισσότερες συνομιλίες για τη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία απέσυρε νωρίτερα φέτος τις ΗΠΑ.
«Tίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ» τη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Macron κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης της 14ης Ιουλίου.
Η Γαλλία βρήκε στην ιστορία της «σίγουρους συμμάχους, φίλους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανήκει σ' αυτούς, γι' αυτό τίποτε δεν θα μας χωρίσει ποτέ», τόνισε Macron. Μακρόν μιλώντας από το επίσημο βήμα. «Η παρουσία σήμερα δίπλα μου τον κ.Trump  και της συζύγου του είναι η ένδειξη μιας φιλίας που διατρέχει τον χρόνο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης