Διεθνή

Μπαταρία 129MWh συνδεδεμένη με αιολικό πάρκο από την Τesla στην Αυστραλία

tags :
Μπαταρία 129MWh συνδεδεμένη με αιολικό πάρκο από την Τesla στην Αυστραλία
Οι νέες κινήσεις του Elon Musk
Η Tesla του Elon Μusk, ετοιμάζεται να δημιουργήσει, όπως λέει και ο ίδιος το μεγαλύτερο σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου στο κόσμο, για την υποστήριξη του δικτύου ηλεκτροδότησης στην νοτιά Αυστραλία.

Ο Elon Musk μαζί με την γαλλική εταιρία Neoen έχουν διαμορφώσει την μπαταρία των 129MWh που είναι σχεδιασμένη για βελτιώσεις ασφάλειας και προμήθειας ηλεκτρικής ενεργείας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Αυτή θα συνδέεται με κάποιο αιολικό πάρκο και θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμου με βάση τον  Romain Desrousseaux, αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της Neoen

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του κράτους,  Jay Weatherill, επιβεβαίωσε την συμφωνία η οποία θα αποτελέσει βασικό μέρος του ενεργειακού σχεδίου της κυβέρνησης ύψους 550 εκατομμύριων δολαρίων.
Όμως ο Elon Musk υποσχέθηκε στο twitter ότι άμα δεν έχει καταφέρει να εγκαταστήσει το σύστημά 100 μέρες μετά την υπογραφή συμβάσης θα το κάνει δωρεάν.

Ο Musk δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους της Αδελαΐδας την Παρασκευή 14/7/2017 πως το έργο θα είναι απίθανο να μην έχει τεχνικές προκλήσεις, δεδομένου πως θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταρίας στον κόσμο.
«Όταν κάνετε κάτι τόσο μεγάλο, συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα;
Νομίζουμε ότι θα το κάνει, αλλά υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε αυτό », είπε. «Είμαστε σίγουροι στις τεχνικές μας και στον σχεδιασμό του συστήματος».

Η Tesla αναμένετε να παράσχει 100 megawatts αποθήκευσης μπαταρίας μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα λειτουργεί με την Neoen της Γαλλίας.
Το σύστημα, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 129 megawatt-ώρες, θα παρέχει αρκετή ισχύ για περισσότερα από 30.000 σπίτια, δήλωσε η Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης