Διεθνή

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Συνεχίζεται το μποϊκοτάζ στο Κατάρ - Τί είπαν με τον Tillerson

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Συνεχίζεται το μποϊκοτάζ στο Κατάρ - Τί είπαν με τον Tillerson
Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας μίλησε με τον αμερικανικό ομόλογό του Rex Tillerson στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο για το Κατάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel bin Ahmed al-Jubeir, σε δηλώσεις του μίλησε για τα αιτήματα που η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έχουν θέσει στο Κατάρ.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας επανέλαβε τις κατηγορίες του Ριάντ κατά του Κατάρ. Το μποϊκοτάζ συνεχίζεται.
"Η κρίση του Κατάρ προέκυψε εξαιτίας της υποστήριξης του Κατάρ για τρομοκρατία και τη χρηματοδότησή του και επειδή το Κατάρ φιλοξενεί άτομα που συνδέονται με τον ριζοσπαστισμό και την τρομοκρατία", δήλωσε ο Jubeir.
"Η κρίση έχει να κάνει με την εξάπλωση του μίσους και της αναστάτωσης του Κατάρ και την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της περιοχής. Οι τέσσερις χώρες ζήτησαν από το Κατάρ να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Ριάντ που υπέγραψε το Κατάρ το 2013 και το 2014 για να ξεπεράσει την κρίση".
Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε επίσης ότι μίλησε με τον αμερικανικό ομόλογό του Rex Tillerson στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο.
Ερωτηθείς αν η συνάντηση του άφησε την εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τη στάση της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στο Κατάρ, ο Jubeir είπε: "Πιστεύω, καταρχήν, ότι όλες οι χώρες στον κόσμο είναι υπέρ της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εναντίον της χρηματοδότησής της.
"Όλες οι χώρες απορρίπτουν την υποκίνηση και τη διάδοση του μίσους, όλες οι χώρες απορρίπτουν την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και όλες οι χώρες απορρίπτουν το καταφύγιο των ατόμων που εμπλέκονται στην τρομοκρατία", ανέφερε ο ίδιος.
"Μιλήσαμε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών Tillerson για τις σχέσεις των ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας και την κατάσταση στη Συρία", δήλωσε στην DW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης