Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson από το Κίεβο: Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν θα αρθούν

Tillerson από το Κίεβο: Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν θα αρθούν
Ο Tillerson συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko
upd Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας δεν θα αρθούν, μέχρι τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία.
"Είναι απαραίτητο η Ρωσία να κάνει τα πρώτα βήματα για να αποκλιμακώσει την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη Ρωσία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η Μόσχα αναστρέψει τις ενέργειες που πυροδότησαν αυτές τις συγκεκριμένες κυρώσεις", δήλωσε ο Tillerson στην ενημέρωση μετά από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στο Κίεβο, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson βρέθηκε σήμερα σε επίσημη επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko.

Δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών

H επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, Rex Tillerson στο Κίεβο ήταν μια ισχυρή απόδειξη της υποστήριξης της Ουάσιγκτον προς την χώρα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko.
Ο ίδιος καλωσόρισε τον διορισμό του Kurt Volker στην θέση του ειδικού εκπροσώπου των ΗΠΑ, στην διαδικασία ειρήνευσης του Μίνσκ.
Σημείωσε δε, πως ο Kurt Volker που συνόδευσε τον Rex Tillerson στο Κίεβο, θα παραμείνει εκεί για αρκετές ημέρες, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης